Sz.-Sz.-B. Vármegyei Egyesületek

Bezdéd Horgász Egyesület (Tiszabezdéd)

Székhelye: 4624 Tiszabezdéd, Petőfi u. 23.

Elnök: Orgován László
E-mail:
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36 20 56 17 826

A vízterület neve, területe: Fecskesarok horgásztó Kerek Holt-Tisza

Fogható halfajok: ponyt (4 kg), keszeg (2,2 kg), csuka (3 kg), kárász (1 kg)
Horgász időszak: non-stop

Szabályok:

A Fecskefarok holtág HORGÁSZRENDJE

Horgászni a tó területén bárhol, kivéve ahol tábla tiltja - lehet.
A felnőtt horgászok 2 horgászbottal botonként 3 horoggal, az ifjúsági horgászok 1 horgászbottal botonként 2 horoggal, a gyermekhorgászok 1 úszós szerelésű horgászbottal botonként 1 horoggal horgászhatnak.
Horgászni a felnőtt horgászoknak a nap bármely időszakában lehet. A gyermek és ifjúsági horgászok csak napkeltétől napnyugtáig horgászhatnak.
Napi kifogható mennyiségek: Felnőtteknek összesen 2 darab halfajonként 1-1 db méretes nemeshal, valamint 5 kg egyéb hal. Ifjúsági és gyermek horgászoknak összesen 1 db méretes nemeshal, valamint 3 kg egyéb hal.
A napi kifogható mennyiség a napijegyes és területi engedéllyel rendelkező horgászok számára is növelhető, további napijegy(ek) vásárlásával.

  • A halak etetésére TILOS, még etetőkosárral sem szabad etetőanyagot juttatni a vízbe (a vízminőség megóvása miatt).
  • A horgászat rendjét halőrök biztosítják, akik ellenőrzik a horgászjegy meglétét, a fogási napló vezetését, illetve a szák tartalmát.
  • A horgász köteles a horgászhelyet tiszta állapotban elhagyni. A keletkezett szemetet a vízparton elhelyezett szeméttárolókban kell elhelyezni.
  • A horgásztó egész területén fürödni vagy vízbe állni TILOS!
  • A horgászrend megszegése a horgászatból való azonnali kizárást valamint a területi engedély bevonását vonja maga után.

Telepítések: Nyár eleji időszakban általában kéthetente
Csónak hazsnálati lehetőség: nincs
Jegyváltás: A helyszinen és az egyesület vezetőinél, halőreinél valamint a záhonyi horgászboltban.

Megközelítés:
Autóval: a 4-es főút Tiszabezdéd és Tuzsér közötti szakaszán kell letérni a Tisza felé.
GPS koordináták: 48.357161, 22.126121

Leírás:

A holtág a Tisza árterületén fekszik, ezért szinte minden évben friss víz és természetes hal-utánpótlást kap, melynek köszönhetően a rendkívül változatos halfaunával rendelkezik.
A holtág a Tisza árterületén fekszik, ezért szinte minden évben friss víz és természetes hal-utánpótlást kap, melynek köszönhetően a rendkívül változatos halfaunával rendelkezik. A víz halászati jogát 2007-től (előreláthatólag 2020-ig) a Bezdéd Horgász Egyesület bérli a helyi önkormányzattól. Az egyesület rendkívül elhanyagolt állapotban kapta meg a területet. Mivel ezelőtt nem volt halászati víznek nyilvánítva, senki sem foglakozott az állapotával. Gyakorlatilag a rapsicok és fatolvajok kedvelt területének számított.

Az egyesület célja, hogy középtávon egy kulturált környezettű, halban gazdag horgásztóvá alakítsa a Fecskefarok holtágat. (Természetesen a vadvízi jelleg megóvása mellett.) Persze mindenki tudja, hogy ebből sohasem lesz turistaparadicsom, vagy országos hírű horgászvíz, de lehet egy olyan tó, melynél a környékbeli pecások szívesen eltöltenek egy-egy délutánt, esetleg rendeznek jó versenyeket.

A holtág – reményeink szerint – kiváló lehetőséget nyújt majd a gyerekeknek, hogy megismerkedjenek a horgászat szépségeivel, hisz a fekvése és felépítése miatt kiváló fogási eredményeket lehet egy olcsó úszós szereléssel (pecával) elérni. A tavat a manapság már ritka, érintetlen természet veszi körbe, ezért nemcsak a horgászoknak, hanem a természetjáróknak is feledhetetlen élményt nyújt.

Aki már próbálta a vadvízi horgászatot, az tudja, hogy egy ilyen „kiszámíthatatlan” tó, milyen örömökben és élményekben részesít. Mindezek ellenére senki ne gondolja, hogy csak a Tisza által adományozott halak várnak kifogásra, az egyesület mindent megtesz, hogy erejéhez mérten, gondoskodjon a mesterséges halutánpótlásról is.

Mindezt oly módon kívánja véghezvinni, hogy az ne menjen a halfajok változatosságának rovására – tudtuk meg Rácz Zoltán elnöktől.

fecskefarok1

fecskefarok2

fecskefarok3

fecskefarok4

Online látogatóink

Oldalainkat 109 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése