Székelyi Víztározó Horgász Egyesület (Nyíregyháza)

ozetanya logo 300Székhelye: 4534 Székely, Zártkert 776/3 Hrsz.
Elnök: Bukovenszki István Zsolt
Tel.: 06-30/9452-254

Gazdasági vezető: Baloghné Timi
Tel.: 06-42/408-430

A vízterület neve, területe:

Székelyi víztározó

Székely-Őzetanyai víztározó és horgásztó

bevezeto

A 2012-ben nyitó kapitális méretű halakkal rendelkező horgásztó egy 1974-ben létesített 61 hektáros víztározó rendszer 24 hektáros vízfelületű része. A tározó egy homokdombokkal körülvett lapos mély fekvésű részből lett kialakítva, egy részben természetvédelmi területen, ahol a talajvíz pótlását a csapadékvizeket összegyűjtő és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét szinte átszelő IV. sz. főfolyás biztosítja kristálytiszta vizéből. A vízutánpótlás egész évben nagy biztonsággal megoldható még igen aszályos időszakban is. A gyönyörű természeti környezetben pompázó tó 2006-ben teljesen fel lett újítva, és még ebben az évben a 61 hektáros vízfelületről a 30 év alatt felnőtt kapitális méretű pontyok, amurok áttelepítésre kerültek a 24 hektáros horgásztóba valamint 12.000 darab ponty került még telepítésre, amelyek napjainkra elérték a 8-10 kg-os egyedsúlyt. A tómeder mélysége átlagosan 1,5-2,5 méter, legmélyebb része 3,5 méter.

A 24 hektáros horgásztó 3 km-es partszakaszán mindössze 25 db 15 négyzetméteres stéggel rendelkező horgászhely lett kialakítva, ezzel biztosítva az egymástól kellő távolságban elhelyezkedő horgászati lehetőséget. 12 db horgászhelyen hőszigetelt, klimatizált faházak teszik kényelmessé a horgászatot, 13 db horgászhelyen pedig sátorozási lehetőség van. A horgászhelyek a legrosszabb időjárási körülmények között is kényelmesen megközelíthetők.

- 3x5 méteres stég (6 bottal való horgászati lehetőség)
- Csónak evezővel
- 2 db dőlőbója
- Pontybölcső
- Mérlegelő zsák
- Mérlegelő állvány
- Szalonnasütő
- Áramvételi lehetőség (térítés ellenében)

- 12 m2-es Faház terasszal (6 bottal való horgászati lehetőség)
ozetanya- 4 db ágy
- Hűtőszekrény
- Mikrohullámú sütő
- Hűtő, Fűtő klíma (térítés ellenében)
- Saját kulccsal nyitható kerti wc
- 3x5 méteres stég
- Csónak evezővel
- 2 db dőlőbója
- Pontybölcső
- Mérlegelő zsák
- Mérlegelő állvány
- Szalonnasütő

ozetanya map3

Horgászni csak a partról engedélyezett, de a bójázáshoz és a meder feltérképezéséhez, valamint napi kétszeri etetéshez használható csónak, amely minden stéghez biztosított. A főépületben férfi – női wc, valamint női – férfi zuhanyzó áll vendégeink rendelkezésre, valamint minden horgászhely közelében található kerti wc, a faházas horgászhelyeknél saját kerti wc. Érkezéskor recepciónkon fogadjuk vendégeinket, ahol minden fontos információt megtudhatnak a tóról, horgászhelyekről, és az aktuális fogásokról. A recepció mellett büfé és horgászbolt is üzemel. Étkezési lehetőség jelenleg még nincs a tóparton, de pizza rendelés megoldható, ezt egy órán belül kiszállítják a horgászhelyhez.

A horgásztó Nyíregyházától 18 km-re záhony felé helyezkedik el, Nyírbogdány és Székely község között a 294 és 295-ös km között. Budapesttől mindössze 2 és fél órára található, az M3-as autópályáról a Záhony – Nyíregyháza észak lehajtónál a 234-es km-nél kell letérni és Záhony irányába tartani, innen mindössze 15 perc a tópart.

A horgászállások autóval megközelíthetők, de az autót csak abban az esetben hagyhatják ott, ha a horgászat folyamán nem közlekednek vele. A recepciónál van lehetőség kerékpár kölcsönzésre. Akik közlekedni szeretnének az autóval, azoknak kipakolás után a recepciónál lévő parkolóban kell hagyniuk, és csak a horgászat befejeztével bepakolás céljából állhatnak vele vissza.

Halállományunk kizárólag nagy mennyiségű kapitális méretű pontyból és amurból áll, ezt a versenyeken elért eredményeink bizonyítják a legjobban, hiszen a 21 csapatos 4 napos versenyeink többségén 10 tonna fölötti az összfogás, és általában a győztes csapat 1.000 kg fölötti fogással nyeri a versenyt, valamint minden versenyünkön 20 kg fölött van a legnagyobb kifogott ponty súlya.

2015. június 22-26., a 96 órás verseny összfogása: 13.932 kg

2015. június 22-26., 96 órás verseny: Gyöztes: Ember Carp Team (3 fő): 1.462,68 kg

Előre foglalni minimum 3 napra lehet (3 tóparton töltött éjszaka). A foglalás menete és összege weblapun árak rovatában található. Ettől rövidebb időre a helyszínen a szabad helyek közül lehet választani, de a minimum horgászidő 24 óra.
A horgászat ideje az első nap 13 órától az utolsó éjszakát követő 10 óráig tart.

logo barna 300

Online látogatóink

Oldalainkat 244 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése