Zöld Nádszál Horgász Egyesület (Nyíregyháza)

Székhelye: 4941 Penyige Kossuth u. 1.
Elnök: Orosz András
Tel.: +36 70 46 68 625
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A vízterület neve, területe:
Penyigei Szenke tó

A Szenke-Tó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Penyigén (Fehérgyarmat mellett) a 491-es főúton található. A tó eredetileg 13 ha, de a Főúti híd alatt elzárásra került sor, így a tó telepített része 9,5 ha. Vízmélysége 2-6 m között változik. A tavat a Szenke patak táplálja, szélessége 50-200 m közt változik, hossza kb. 3000 m. A Szenke-Tó holtág jellegű, jól megközelíthető és igen gazdag növény és állatvilággal rendelkezik.

Szép környezete és bőséges halállománya miatt nemcsak a helyi és környékbeli horgászok keresik fel szívesen, de messzebbről is ellátogatnak hozzánk. A horgászhelyek jól megközelíthetőek, akár autóval is lehet a parttól néhány méterre parkolni. Horgászni a napijegyeseknek kijelölt helyen, a tagoknak pedig a saját helyükön lehet.

A tó partja tiszta és rendezett. A szemetelésért akár pénzbüntetés is járhat. Mindenki köteles a magával odavitt szemetet elszállítani!

Az éves területi engedély 35.000 Ft, új belépő tag esetén pedig 40.000 Ft.

A tóban található halfajták: keszeg, dévérkeszeg, kárász, ponty, amur, busa, csuka, harcsa, süllő.

2010 áprilisában 5 db 10 kg-os jelölt ponty került elhelyezésre a tóban. Kifogásukért 35.000 Ft, vagy ha egyesületünk tagja fogta ki, akkor Ő egy jövőévi területi engedélyt kap.

Ajánlott horgászmódszerek: match, feeder, picker, rakós botozás, fenekező módszer, pergetés.

A Horgásztanya büfében lehet napijegyet váltani, ami 2500 Ft-ba kerül és tartalmaz 2 db nemes és 3 kg fehérhalat is. Valamint a büfé udvarában 3 db lakókocsi található, amit bérelni lehet 1300 Ft/fő áron. A pénteki és szombati napokon éjszakai horgászatra is van lehetőség. Kérésre külön szervezünk horgászversenyt cégeknek, baráti társásagoknak. 

Várunk szeretettel minden kedves vendégünket!!!

Görbüljön a bot!!!

szenke1

szenke2

szenke3

szenke4

Online látogatóink

Oldalainkat 75 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése