Facebook:

qr kod

Köszönet a személyi jövedelemadó 1%-áért

Köszönjük azoknak, akik adójuk 1%-át a Egyesületünk számára ajánlották fel.
Adószámunk: 19207119-1-15

Szolunáris naptár

carp logoA szolunáris táblázatot egy francia ichtiológus (tudós, halszakértő) harminc évi megfigyelései alapján állította föl.

Hírek

Tiszadob

A kevés csapadék miatt továbbra is veszélyben vannak megyénk „vizes” természetvédelmi területei.
Megkondult a vészharang a holtágakért címmel számoltunk be lapunkban tavaly ősszel arról, hogy a természetet féltők aggódnak a Tiszadob melletti holtágak jövőjéért. A globális felmelegedés, az évek óta tartó szárazság miatt ugyanis nagymértékben lecsökkent a holtágakban a vízszint. Mivel a Tisza áradására ritkán lehet csak számítani, megoldásként az vetődött fel, hogy a Nyugati-főcsatornából lehetne feltölteni a holtágakat.
Vajon a téli és tavaszi hónapokban javult-e a helyzet? – tettük fel a kérdést Oláh Károlynak, a helyi Tiszavirág Horgász, Természet- és Környezetvédő Egyesület elnökének.

Bővebben: Egyre kilátástalanabb helyzetben...

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük Önöket, hogy az Alsó - Felső Tisza és vízrendszerébe, 398.500 db előnevelt fogas süllő telepítésére kerül sor, 2020. május 23-án és május 25-én, Tuzsér, Dombrád, Tiszabercel, Tiszalök, Szatmárcseke, Vásárosnamény és Lónya helyszíneken, valamint a Szamos folyóba Tunyogmatolcsnál, a Túr folyókba Sonkádnál és a Kraszna folyóba Kocsordnál.

Továbbá a Keleti főcsatornába 2020. május 24-én kerül 2.800 db, míg a Császárszállási víztározóba 28 ezer darab, és a Tiszadobi holtágba 21 ezer darab előnevelt süllő ivadék.

Horgászüdvözlettel,
a Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

feder

 

A Sporthorgász Egyesületek Szabolcs - Szatmár – Bereg megyei Szövetsége rendezésében
2 fordulós (fordulónként külön helyszínen, és időpontban)

FEEDER BAJNOKSÁG-ra kerül sor.

A első fordulót Vásárosnaményi Keskeny Holt Tiszán
2020.05.24-én (vasárnap) rendezzük meg.

Nevezési díj:3.000 Ft .

Nevezni Szilágyi Imrénél a 06-30-228-4674 telefonszámon 22.-én 18 óráig lehet.
A feeder bajnokság során az országos feeder versenyszabályzat előírásai érvényesek.
Ennek legfontosabb elemei:
- minimum 50 cm előkehossz
csak csúszós etetőkosár, ill. súly használható
12 l etetőanyag, 2,5 l csali (ezen belül max. 0,5 l szúnyoglárva) használható
a verseny kezdete előtti etetés tilos
etetőkosár csak a verseny kezdete után használható (távolság-és mélységmérésre is), addig csak
súly. A feederkosár legnagyobb megengedett mérete 7 x 5 cm.
megengedett legnagyobb horogméret 10-es.
A részletes versenyszabályzat és további információ a tóról www.maci71.5mp.euhonlapról
letölthető.

A verseny programja:
7.00 Gyülekezés a verseny helyszínén, regisztráció, az előzetes nevezés szerint, megnyitó,
eligazítás
7.30 Rajthelyek sorsolása, a helyek elfoglalása, felkészülés
9.00 A verseny kezdete
13.55 Jelzés a verseny utolsó 5 percére
14.00 A verseny vége, mérlegelés a helyszínen
14.45 Eredményhirdetés

Díjazás: fordulónként az első 5 helyezett, az utolsó fordulót követően külön az összesítés ( a két forduló eredménye) szerinti 5 legsikeresebb versenyző kerül díjazásra.
A jelenlegi helyzetre való tekintettel a verseny a MOHOSZ Vészhelyzet eljárásrendi tájékoztató VIII 05.07. szerint kerül megrendezésre.

https://nyito.mohosz.hu/index.php/hirfolyam/515-eljarasrendi-tajekoztato-viii-05-07

Minden versenyzőnek sikeres szereplést kívánunk!

Szilágyi Imre sk.
Verseny Szakbizottság Elnöke
SPORTHORGÁSZ EGYESÜLETEK
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI
SZÖVETSÉGE
4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 23. fsz.10.
Telefon/Fax: 42/411-372

rajzverseny

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük Önöket, hogy a Tisza folyó és vízrendszerébe, valamint a Keleti főcsatornába, üzemterv szerinti 50 ezer db előnevelt csapó sügér ivadék telepítésére kerül sor, 2020 május 18-án Dombrád, Tiszabercel és Tiszalök helyszíneken.

Horgászüdvözlettel,
a Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

Kedves Horgásztársak,

Értesítjük Önöket, hogy 2020. április 27-28-án üzemterv szerinti 60 ezer darab előnevelt menyhal kihelyezését végezzük a Tisza folyó és vízrendszerébe, Vásárosnamény, Záhony, Tiszabercel és Tiszalök helyszíneken.

Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

Kedves Horgásztársak,

2020. április 29-én, üzemterv szerinti, horogérett ponty telepítésére kerül sor a Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő Császárszállás-Oláhréti víztározóba. Kihelyezésre kerül: 500 kg háromnyaras ponty.

Szeretettel várjuk a horgászni vágyókat.

Jó egészséget és kellemes horgászatot kívánunk Minden Kedves Horgásztársunknak

Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

AZ AGRÁRMINISZTÉRIUM, A MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA ÉS A MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE
Országos, rendkívüli haltelepítés kezdődik az állami tulajdonú horgászvizeken a magyar haltermelők segítése érdekében

A Kormány döntése alapján korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutnak az állami tulajdonban lévő horgászvizek halgazdálkodási hasznosítói. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által koordinált haltelepítés a hazai haltermelés és a halgazdálkodás történetének eddigi legnagyobb logisztikai feladata. A döntés nemcsak a közvetlenül érintett mintegy 1500 dolgozó munkahelyének megtartását segíti, de a koronavírus világjárvány elmúltával gyorsan és hatékonyan szolgálja majd a szabadidős sporthorgászat, a világelső horgász versenysport, és a horgászturizmus újraindítását, valamint a halfogyasztás élénkítését. Az intézkedés emellett a horgászatban érintett szervezetek és gazdasági társaságok több mint 2500 munkahelyének megóvását is szolgálja.

Az Agrárminisztérium a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kezdeményezésére az új típusú koronavírus okozta külpiaci és belföldi értékesítési nehézségek miatt intervenciós felvásárlást végez, amely a haltermelőknél felhalmozódott harmadik nyaras korosztályú ponty készleteit érinti. A felvásárlás támogatási keretösszege bruttó 800.000.000 Ft, amelyet az Agrártárca a Pénzügyminisztérium egyetértésével határozott meg.

Az Agrárminisztérium az intervenció szervezésével, végrehajtásával, és ellenőrzésével a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központját bízta meg, amely közfeladat-ellátása keretében térítésmentesen látja el a feladatot. A felhalmozódott halkészletek kihelyezése nem tűr halasztást, ezért az érintett szervezetek rekord gyorsasággal fejezték be az előkészítési munkákat, a NÉBIH pedig soron kívül elvégezte a halegészségügyi kockázati felmérést, illetve az esetleges importhal kiszűrését.

A MOHOSZ és a MA-HAL az Agrárminisztérium jóváhagyásával meghatározta az elosztási elveket. Kedvezményezettek azok a tagszövetségek, és tagegyesületek (valamint a Tisza-tó speciális jogállású halgazdálkodási hasznosítója), ahol 5 hektárnál nagyobb vízterületű állami, vagy többségi állami tulajdonú vízterületet hasznosítanak horgászati célra haszonbérlői, vagy alhaszonbérlői jogviszony keretében, és ahol a vízterület tartósan alkalmas a ponty élettereként. A kiemelt horgászsport versenypályaként működő, évi több versenynek otthont adó vízterületek a szakszövetségi javaslat alapján központi többlethalasítási támogatást kaptak. A MOHOSZ külön gondoskodik a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által hasznosított vízterületek rendkívüli telepítési hozzájárulásáról. A példaértékű, zárt termelési-kihelyezési gyakorlatot követő balatoni szervezet többlettámogatását a 2020. őszi és 2021-es halasítási támogatási pályázatai segítségével oldja meg a horgász szakmai szövetség, figyelembe véve a balatoni horgászok érdekeit is. A szintén jelentős horgászturisztikai vonzerővel bíró Tisza-tó, Velencei-tó, valamint a Ráckevei (Soroksári) Dunaág esetében az eddigihez képest jelentősen emelkedett a támogatott telepítési halmennyiség.

A legtöbb állami vízen a telepítés mértéke akár a korábbi időszak teljes éves kihelyezését is meghaladja, és az állami forrásból végrehajtandó rendkívüli haltelepítés értéke az állami halvagyont növeli. A mostani telepítés a magyar haltermelés és a halgazdálkodás történetének eddigi legnagyobb logisztikai feladata. A munkában 29 haltermelő, és mintegy 80 szállító jármű vesz részt. Az összesen mintegy 1200 tonna ponty telepítése a következő hetekben több mint 350 horgászvízen, és 400-nál is több telepítési ponton valósul meg. A koordinált telepítések a mai napon elkezdődtek, a program várhatóan május közepén ér véget.

Budapest, 2020. április 23.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Leendő Horgásztársakat, hogy újra lehetőség van a horgászvizsga megszerzésére! 

A vizsgáztatás 2020. április 16. napjától kezdődően, a vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések – különös tekintettel a helyi önkormányzati korlátozásokra –, továbbá az alábbiakban felsorolt feltételek szigorú betartása mellett a Megyei Horgász Szövetség székhelyén is elérhető, szerdai napokon, 8-14 óráig. A horgászvizsga továbbra is ingyenes, de előzetes horgászregisztrációhoz kötött.

A vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezések mellett a horgászvizsgáztatást lehetőség szerint kültéren, írásban, 5 méteres védőtávolság megtartásával, és egyszerre legfeljebb 6 fő vizsgázó részvételével tartható meg.
A vizsgabiztosok és a vizsgázók számára egyaránt kötelező a szájmaszk és gumikesztyű szabályos viselése!
Kérjük a Tisztelt Horgászjelölteket, hogy a vizsgára tehát a fentiek tudatában jelentkezzenek!

Fesztóry Sándor
ügyvezető igazgató

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük Önöket, hogy a Tisza folyó és vízrendszerébe, 2020 április 7-én 100 ezer db előnevelt csuka ivadékot helyezünk ki, Dombrád, Tiszabercel és Tiszalök helyszíneken.

Horgászüdvözlettel,
a Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

Tisztelt Horgásztársak!
A Magyar Országos Horgász Szövetség a „MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program (HUNOP) 2020” keretében a következő pályázatokat hirdeti meg:
HUNOP-IV/1/2020. „Gyermeknapi horgászversenyek” támogatása
HUNOP-IV/2/2020. „Ifjúsági horgászviadal” versenyek támogatása
HUNOP-IV/3/2020. „Gyermek és ifjúsági horgásztáborok” támogatása
HUNOP-IV/5/2020. „Iskolai sporthorgász szakkörök” támogatása

A pályázatok kiírásai, a MOHOSZ honlapján a következő linken érhetők el:
https://nyito.mohosz.hu/index.php/kozerdeku/66-palyazatok?start=0

A pályázatokhoz tartozó regisztrációs adatlapok letöltéséhez szükséges linkek a kiírásokban is szerepelnek (ADATLAP LETÖLTHETŐ ITT! formában), vagy a következő linken is érhetők:
https://nyito.mohosz.hu/index.php/letoltesek?start=0

A pályázati kiírások a Magyar Horgász áprilisi számában is megjelentek.
Kérem, hogy ezt a felhívást továbbítsák tagegyesületeik részére is.

Üdvözlettel:
Dr. Dérer István
MOHOSZ OHSZK főigazgató
megbízásából:

Kovács Ákos István
titkár
Magyar Országos Horgász Szövetség
Ifjúsági és Oktatási Szakbizottság

1. oldal / 19

 

 

MOHOSZ kártya

MOHOSZ kártya

Egyesületek

Cím 
Alkaloida Lombik Horgász Egyesület (Tiszavasvári)
Apagy Horgász Egyesület (Apagy)
Barátság Horgász Egyesület (Vásárosnamény)
Beregdaróc Civil Fejlődéséért Szabadidő és Horgász Egyesület (Beregdaróc)
Beregi Tiszahát Horgász Egyesület (Tiszaszalka)
Beregi Tiszavirág 2009 Horgász Egyesület (Vásárosnamény)
Bezdéd Horgász Egyesület (Tiszabezdéd)
Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület (Nyíregyháza)
Cégénydányád Önkormányzat Horgász Egyesület (Cégénydányád)
Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Rakamaz)
Császárszállás Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Demecseri Sporthorgász Egyesület (Demecser)
Dolgozók Sporthorgász Egyesület (Kisvárda)
Ecsedi Láp Horgász Egyesület (Nagyecsed)
Fekete István Környezetvédelmi és Horgász Egyesület (Csengersima)
Felsőtiszai Vasutas Horgász Egyesület (Mándok)
Folyam Horgász Egyesület (Beregsurány)
HO-HO 2004 Horgász Egyesület (Tyukod)
Ho-Ho Horgász Egyesület (Mándok)
Holt-Szamos Horgász Egyesület (Szamossályi)
Ibrányi Horgász Egyesület (Ibrány)
KEMÉV Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Király Horgász Egyesület (Mezőladány)
Kis-Tisza Horgászegyesület (Kisar)
Kraszna Horgász Egyesület (Kocsord)
Kurucz Horgász Egyesület (Tarpa)
Leveleki Horgász Egyesület (Levelek)
Lokomotív Horgász Egyesület (Záhony)
Magyar Pergetőhorgászok Egyesülete (Nyírtelek)
Máriapócsi Horgász Egyesület (Máriapócs)
Nagykállói Sporthorgász Egyesület (Nagykálló)
Nagyközségi Horgász Egyesület (Ökörítófülpös)
Nyíregyházi Városháza Horgász és Szabdidő Egyesület (Nyíregyháza)
Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Nyírtelek)
NYPA-SENIOR Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Olcsva Horgász Egyesület (Olcsva)
Postás Horgász Egyesület (Vásárosnamény)
Régi Iparosok Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Réti Csík Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület (Kocsord)
Rétközi Horgász Egyesület (Nagyhalász)
Sóstógyógyfürdő Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Szabolcsi Földvár Horgász Egyesület (Szabolcs)
SZÁÉV Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Szatmárvidéki Horgász Egyesület (Mátészalka)
Székelyi Víztározó Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Téglagyár Horgász Egyesület (Fehérgyarmat)
Textiles Sporthorgász Egyesület (Nagyhalász)
Timári Horgász Egyesület (Timár)
Tisza-Rétköz Horgász Egyesület (Nyíregyháza)
Tisza-Szamosháti Horgász Egyesület (Tunyogmatolcs)
Tisza-Szamosközi Horgász Egyesület (Fehérgyarmat)
Tiszadadai Sulyom Természet-és Környezetvédő Egyesület (Tiszadada)
Tiszamenti Horgász Egyesület (Rakamaz)
Tiszanagyfalui Horgász Egyesület (Tiszanagyfalu)
Tiszaparti Horgász Egyesület (Gávavencsellő)
Tiszavirág HE (Milota)
Tiszavirág Horgász Egyesület (Gulács)
Tiszavirág Horgász Egyesület (Tiszadob)
Tokaji Horgász Egyesület (Tiszavasvári)
Tuzsér-Komoró „Barátság” Horgász Egyesület (Tuzsér)
Új Élet Horgász és Környezetvédelmi Egyesület (Tiszalök)
Vasas Horgász Egyesület (Nyírbátor)
Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Gyüre)
Vasutas Sporthorgász és Természetvédő Egyesület (Nyíregyháza)
Zöld Nádszál Horgász Egyesület (Nyíregyháza)

Keresés

logo color 700

ozetanya.jpg

Vízirendészeti Rendőrőrsök

Vízirendészeti Rendőrőrs Tokaj
Cím: 3910, Tokaj,
Széchenyi sétány 9/B.
Telefon: 47/352-677;
BM telefon: 30/66-39-576

Vízirendészeti Rendőrőrs Vásárosnamény
Cím: 4800 Vásárosnamény,
Wammala út 1-3.
BM telefon: 03-32/63-19

Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező cég, a villantomagazin.com és villantomagazin.hu is használ cookie-kat. A cookie (magyarul süti) egy kisméretű egyedi szöveges információs fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor Ön egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, felhasználásra kerülnek pl. az online bevásárlókosarak használatakor, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. Adatvédelmi szabályzat