Horgászvizeink

A Szamosújlaki holtág

szamosujlak02

Juhász Géza elnök meghívására, 2006-2007-ben tettem kirándulásokat ezen a vízen. Ez a horgász víz, a Tisza- Szamosközi He. kezelésében van és 20,6 ha területű. Az egyesületnek 118 tagja van, ebből 8 ifi, 11 gyerek és 4 női horgász. A holtág maga 4 km hosszú és elképesztően változatos.

Bedőlt fák, nádas, gyékényes, egyszóval minden, amit egy horgász kívánhat. Az átlag vízmélység 1,5-2,5 m körüli, de a legmélyebb része, a 4 métert is meghaladja. A harcsa állománya kíváló, de ki tudja miért, kevesen horgásznak rá. Jó magam tanúja voltam, egy 40 kg körüli példány megakasztásának és fárasztásának, de sajnos nem sikerült megfogni.

A süllő állomány jelentős és igen nagyokat lehet fogni. A tórekorder 9,56 kg volt. A vízutánpótlása természetes úton / belvíz / történik. A napijegy 3000 Ft-ba kerül, ezért napkeltétől-napnyugtáig lehet horgászni, de lehet csónakot bérelni, plusz 300 Ft-ért. A tagok egész évben horgászhatnak éjszaka. A szállás 4 fő részére megoldott, 500 Ft / fő / nap áron, mindez zárt helyen és parkolóval ellátva.

Telepítési adatok a következőek:

kétnyaras ponty 38q
40 000 db sülő ivadék
16 000 db compó ivadék (fogási tilalom van rá!).
25 000 db csuka ivadék

A tórekorder halak fajtánként:

csuka 16,8 kg
harcsa 42 kg
süllő 9,56 kg
ponty 21,7 kg
amur 26 kg

Ajánlott horgászmódszer, kemény, úszós felszerelés, a bedőlt fák és a nádfal mellett, házi főzésű kukoricával, annál jobb, hogyha büdös is. Ragadozó halakra a halszelet javallott, különösen a sügerezés kedvelőinek, hiszen itt emberes példányok akadnak. A kárász állománya, pedig egyszerüen mesés, mind mennyíségre, mind pedig agyságra. A z országos horgászrend a mérvadó, de a méret korlátozások eltérnek. A nyurga ponty 35 cm, a csuka 45 cm felett fogható, a compóra pedig általános tilalom van egyenlőre. Telepítés után a tagoknak 5 napig, a napijegyeseknek 14 napig tilos horgászni. Pergetni, kuttyogatni és lékről horgászni lehet, sőt aki idelátogat, annak kell is! Ott voltam a 2006-os vezetőségi versenyen, ahol mondanom sem kell, remek volt a hangulat és kiváló az ellátás. Ezúton szeretném megköszönni, a szíves vendéglátást és a remek horgászatokat.Remélhetőleg még találkozunk és egyszer-kétszer még hajlik itt a botom, valamint kivánok
minden idelátogatónak eredményes és kellemes horgászatot.

Tisztelettel: Katona Zoltán, Mátészalka

Képek a tóról:

Online látogatóink

Oldalainkat 211 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése