Horgászvizeink

Kertaljai Horgásztó

biri 03

A tapasztalat, hamar megismerték és megszerették a környékbeliek a tavat. Bár nem tartozik az igazán "vizes" területek közé Biri község, itt is - mint annyi más település határában - megtalálhatók voltak azok az régi agyaggödrök, ahonnan felépültek egykor a lakóhely házai. Ezek helyén jött létre a Kertaljai Horgásztó.

Néhány vállalkozó szellemű ember úgy döntött, hogy érdemes itt horgásztavat kialakítani - mutatja be a vizet Kovács Róbert halőr, mindenes. - Óriási munkát végeztek el a kotrógépek, melynek eredményeként egy éve átadtuk ezt a 2,5 hektáros 2 m átlagmélységű vizet. Emellett külön, több kisebb tó is segíti a halnevelést. A tóban főleg békés halak találhatóak: amur, ponty, compó és keszegfélék. Jó hír a bojlisoknak is, negyven 10-15 kg-os példány is várja, hogy horogra kerüljön. A tapasztalat, hamar megismerték és megszerették a környékbeliek a tavat.

Sokan próbára teszik szerencséjüket a helybeliek közül is. Természetesen még rengeteg a tennivaló, elsősorban a környezeten érezni a ?frisseséget?. Egy dióligetet telepítettünk a víz mellé, ami alatt a későbbiekben sátorozni is lehet. Vannak kisebb esőházak, melyet elsősorban különböző társaságok vesznek igénybe, itt lehetőség nyílik közös főzésre is. Általában napkeltétől napnyugtáig lehet horgászni, a nyári hétvégéken éjszaka is nyitva tartunk. Etetési megkötés nincs.

A rövid működés ellenére már jónéhány szép példánnyal is büszkélkedhetünk.

Kovács Róbert

Online látogatóink

Oldalainkat 69 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése