Sz.-Sz.-B. Vármegyei Egyesületek

Dolgozók Sporthorgász Egyesület (Kisvárda)

Székhelye: 4600. Kisvárda, Pf. 55.

Cím: 4600 Kisvárda, Bocskai u. 33.
Elnök:
Czifra József
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36 30 27 83 621

A vízterület neve, területe:
Kisvárdai agyaggödrök - 57,7 ha.
Pontyos tó

Átlagos vízmélység: 2 méter
Típus: mesterséges víz
Jellemző halfajták: ponty, amur, csuka, süllő, kárász, keszegfélék, compó, harcsa, busa
Horgászati módok: természetes part, saját csónak
Éjszakai horgászat: 05/01-10/31. P-V, ünnepnap
Horgászati feltételek: megjelölt horgászati időszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható
Szolgáltatások: vízpart közelében lévő településen, saját vízparton odaszállított csónakból horgászat lehetősége

Leírás:

A Kisvárdai Dolgozók Sporthorgász Egyesület harminc évvel ezelőtt, 1973-ban alakult meg. Az egyesület kezelésében levő horgászvizek a Kisvárda területének határában kialakított tőzegbánya gödrök megmerülésével keletkezett tórendszer. Az egyesület a megalakulását követően folytatta a termelőszövetkezettől átvett művelést. Az egyesület alapító tagjai áldozatos munkával igyekeztek a horgász társadalom részére megfelelő környezetet és halgazdálkodást kialakítani. Sokan közülük ma is aktívan horgásznak, részt vesznek az egyesület munkájában, működésében. Jelenlegi taglétszám 370 fő, ebből felnőtt-ifi 262 fő, míg az utánpótlást 108 gyerek biztosítja.

Működését megyei szinten is elismerik, nagy egyesületként tartják számon. Tagjai azon kivételes helyzetben vannak, hogy nagy, saját tulajdonú vízterülettel rendelkeznek, így azon az általuk kialakított horgászrend szerint horgászhatnak. A vezetőség törekszik a sikeres gazdálkodásra, a vízterületek kihasználására, a lehetőségekhez képest minél jobb működésre. Fő tevékenysége a horgászat, horgásztatás, a szabadidő hasznos és kulturált körülmények között való eltöltésnek biztosítása. Tagjai egész évben a környezetvédelemben, halvédelemben, s más egyéb munkában is aktívan részt vesznek. Környezetvédelmi programjuk alapján fontosnak tartják vizeik környezetének tisztántartását, a vízi élet megóvását, a honos és fészkelő madarak költésének biztosítását, a vízminőség megóvását és a téli nádvágás megszervezését. Halvédelmi teendőik is jelentősek. Így a téli időszakban lékelés, hóeltakarítás, a folyamatos oxigén utánpótlás és napfény biztosítása a halak és a vízi élőlények számára, továbbá halőrzés és halvédelem. Ez utóbbi egész évben. A vezetőség szívesen nyújt felvilágosítást. Látogassanak el vizeinkre!

Szeretettel látunk mindenkit.

Online látogatóink

Oldalainkat 205 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése