Bodorka horgászata

bodorkabodorka gyorsan csipkedő halfaj, amelynél nagyon nehéz észrevenni a kapást, ezért a fenekezés helyett az úszózást ajánljuk. A halat pálca, vagy fix úszóval is megközelíthetjük, de a spiccbot is kitűnő fegyver ellene. A folyami bodorkára való horgászatnál a csalit a direkt bottal (spicc, rakós) helyezhetjük a legjobban a bodorka elé, különösen, ha lassú folyóról van szó. 
bodorka elleni taktika nem csak az adott víztől, de a horgászat időpontjától is függ. A helyes módszer kiválasztása nem könnyű feladat. Szerencsére van néhány alapszabály, a melyek betartásával elkerülhetjük a kudarcot. Az első dolog, amit figyelembe kell vennünk, a víz - tó, folyó, vagy csatorna - színe, va gyis a felkavart iszap mennyisége. Ha a víz kristály tiszta, elég, ha szemessel (szemes takarmány = búza stb...) etetünk, nem kell labdákat gyúrnunk.

A bronz-színű csontkukaccal érhetjük el a legtöbb kapást, de ha bábot tűzünk a horogra, a nagyobb halakra is esélyünk van. A kendermag is kitűnő etetőanyag, különösen a sebes folyó szakaszokon.
Ha a víz zavaros, vagyis agyag kavarog benne - az áradás, a csónakok, vagy a horgászat miatt az etetőgombócok használata célravezetőbb.

Online látogatóink

Oldalainkat 98 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése