Ököritófülpösi halastó

okorito 6

Amikor ide látogattam, Huszti Gábor elnök úr meghívására, gyakorlatilag hazai vízen horgásztam, hiszen korábban az Ököritói Nagyközségi HE tagja voltam, 4 évig. A víz elég sokat változott, hiszen az egykor oly fogós nádfal, az amuroknak köszönhetően megszűnt létezni. Ez azért sejtet valamit, az amur állomány nagyságáról. A tó 6 ha területű és átlagosan 1,5 m mély. A tagság 60 főt számlál és mindenkinek meg van a saját helye, amelyet a tulaj engedélye nélkül, senki sem használhat. Napijegyes horgászat majd csak jövőre lesz, ha a 28 milliós pályázaton elnyert horgásztanya megépül.

A területi jegy ára, régi tagnak 24.000 Ft, új tagnak 70.000 Ft, amelyet részletekben is ki lehet fizetni, ha engedélyezik. Egész évben van éjszakai horgászat, de egy évben csak 30 db nemes hal fogható tagonként, 5 kg egyéb és 2 db nemes hal naponta és az 5 kg feletti ponty, nem vihető el.
Az országos méretkorlátozás a mérvadó, de a compó 26 cm alatt nem vihető el. Ha ugyanaz a compó állomány van még, amikor én itt horgásztam, akkor ez a compó kedvelők paradicsoma. Az itteni tagságom alatt, 32 db kilón felülit fogtam és engedtem vissza. Tavaly 6q amurt és 15q horogérett pontyot, az idén 5q amurt, 11q horogérett pontyot, 3q dévért, és 2,5q növendék pontyot telepítettek. Sajnos, én csak egy kis 1,5-es pontyot fogtam, de mellettem, azért fogogattak amurt, ha nem is a nagyok közül, átlagban 3 kg körülieket.

Fogható halak: amur, ponty, csuka, compó, kárász. Jövőre is kaptunk meghívást Robival, amikor is, a teljesen megújult tavat tesztelhetjük.

Képek a tóról:

Online látogatóink

Oldalainkat 32 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése