Egynyaras kecsege telepítése a Tisza és vízrendszerébe

Egynyaras kecsege telepítése a Tisza és vízrendszerébe

Kedves Horgásztársak!

Az előzetes bejelentésünknek megfelelően megérkeztek a kecsegék a Tisza folyó és vízrendszerébe, 2023. október 9-én, 600 kg mennyiségben. Három autóval, három helyszínen kerültek új otthonukba: a Lónyai kompnál 200 kg, a Vásárosnaményi Tisza hídnál 200 kg és a Tivadari szemétkiszedő rámpa mellett szintén 200 kg mennyiségben.

Az állomány szép, egészséges, egyedenként 35 cm-t meghaladó és kb. 30-40 dkg átlagsúlyú.

A halat a Homokmégyi Rideg&Rideg Fish Farm Haltenyésztő Kft.-től vásároltuk.

A kecsegék haljellel ellátva kerültek a folyóba. Hátúszójuk mögött, az izomzatba rögzített haljelek egyik oldalán a MOHOSZ felirat, másik oldalán pedig az egyedi sorszám látható.

20231009 kecsege telepítés 17óra Tivadar szemét kiszedőnél VargaT TörökP22

Amennyiben ilyen, egyedi haljellel ellátott kecsegét fognak ki, kérjük, hogy a haljel levétele nélkül jegyezzék fel annak sorszámát (lehetőleg fotóval is alátámasztva), a fogott hal testhosszát, súlyát, a vízterület nevét és víztérkódját, a fogás pontos helyének megjelölésével (GPS koordináták vagy a legközelebbi település neve) és természetesen az adatok rögzítését követően azonnal, kíméletesen helyezzék vissza a vízbe. A rögzített az adatokat és a fotót e-mailen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre esetleg levélben a Megyei Horgász Szövetség (4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 23. fsz. 10) vagy a MOHOSZ postacímére (1519 Budapest, Pf. 232) kérjük eljuttatni adataik megadásával.

A program végrehajtását segítő, a jelölt halak adatait beküldő horgászok között ösztönzésül évente értékes nyeremények, többek között tiszai éves (összevont, illetve adott szakaszra szóló) területi jegyek kerülnek kisorsolásra.

A telepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósul meg.

Az elnyert támogatás mértéke 1.587.000 Ft, mely tartalmazza az 1.200 db haljelet is.
A kecsege nettó ára: 4.850 Ft/kg.

20231009 kecsege telepítés 16óra KósaI Vásárosnamény2

A támogatás keretében megvalósítandó kísérleti kecsege telepítések a halállomány pótlása mellett elsősorban az állomány későbbi megmaradására és elhelyezkedésére, horgász visszafogási gyakoriságára, növekedésére irányuló monitoring tevékenységet, középtávon a foghatóság korlátozott visszaállításának szakmai megalapozását szolgálják.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy jelenleg Magyarországon a kecsege jogszabály alapján nem fogható státuszban van!!!

Horgászüdvözlettel,
a Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

MOHOSZ

Online látogatóink

Oldalainkat 73 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése