Horgászvizeink

Szamossályi holtág

Engedtessék meg nekem, hogy holtág rajongó lévén, ismét írjak egyről. Nevezetesen Szamossályiról. Kora télen, december elején látogattunk ide, Bélteki Tibor, a Holt-Szamos He elnökének a meghívására. Nem titkolt célunk, a csukafogás volt, de ahogy az lenni szokott, majdnem másként sikerült. Természetesen Endrédi Robi barátom kisért el, elmaradhatatlan kísérőm és horgásztársam, megannyi horgászkaland közös birtokosa.

Ez a 17 ha-os víz, megannyi halfaj otthona. Előttünk teljesen ismeretlen volt a vízterület, mivel soha nem horgásztunk még itt. De hát a kihívás kit nem izgat! Kiválasztottunk egy szimpatikus helyet, de előbb, természetesen gondosan megfigyeltük a terepet. Ennek meg is lett később az eredménye. A víz átlagos mélysége 1,5 m, de mivel benne jártunk az időben, ezért sekélyebb, könnyebben felmelegedő vízterületet kerestünk. A 107 tagot számláló egyesületből számosan horgásztak, ezért nem engedhettük meg, hogy lebőgjünk, ez presztízskérdés nálunk.

Itt 5 nemes hal ( 3+2 ) fogható, pontyból, amurból, harcsából, csukából és süllőből, valamint 5 kg egyéb hal ( sügér, kárász ), de csak a tagoknak.
Előbb Robi volt eredményes, kétszer is, nevezetesen egy ? egy ponty személyében, na de hát nem ezért jöttünk! Aztán Robinak bődületes csuka kapása volt, de a 30 centis előkét lenyelve, felette harapta el a zsinórt. Hű! Ez mekkora lehetett! Ám most már egyre dühösebb lettem. Ez nem igazság! Bolondnak jár a szerencse? Aztán észrevettem, hogy tőlem balra, valami veszettül űzi a kishalakat. Nosza, egy tenyérnyi kárász fel a horogra, aztán be a rablás helyére.

Egy perc sem telt bele, már el is tűnt az úszóm. Bevágás után, már éreztem, hogy nem túl nagy, de csuka. Most már fülig ért a szám, hiszen ha valamiért oda vagyok, az a csuka. Na, megint megcsináltuk! Egyébként a tórekord halak: ponty 16,5 kg, harcsa 47 kg, amur 12 kg, süllő 7,20 kg, csuka 8,5 kg. A méret korlátozások: ponty 30 cm, harcsa 50 cm, csuka 45 cm, amur 40 cm.

Az éves jegy 27 000 Ft, a tagok éjszakai horgászatra is jogosultak, a napijegyesek, amely 2500 Ft, azonban nem és ezért csak 2 nemes hal és 5 kg egyéb fogható.

Az idei évre is van meghívásunk, köszönet az elnök Úrnak. Remélem hasonló, vagy talán nagyszerűbb élményekben lesz részünk.
Kedves horgásztársaim, ne féljenek idegen vízre látogatni, hiszen sok ? sok élménnyel lehetünk szegényebbek, és ki tudja, mit mulaszt az ember.
Sok sikert kívánok minden idelátogatónak, hiszen rossz víz nincs, csak tudni kell, hogy mikor mit és hogy fogjunk.

Képek a tóról:

Online látogatóink

Oldalainkat 106 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése